Radisson Blue i Malmö

Publicerat

Radison Blue i Malmö var inget annat än ett helt suveränt hotell med bra rum och mycket trevlig personal. Tyvärr tyckte jag korridorerna från hiss till rum var lite tråkiga men det är en liten detalj i själva sammanhanget. Jag fick ett fantastisk bemötande från personalen och har bara roser att ge denna gång. Själva känslan som genomsyrar Blue hotellet tycker jag är underbar, det känns fräscht och nytt oavsett vilket hotell jag checkar in på. Jag som är lite av en ljusnörd fick mig en positiv överraskning vad gäller själva belysningsinredningen.

Snygga spotlights och modern gårdsbelysning imponerar

Jag var fascinerad inte bara av ljuset utan även av designen av de snygga led spotlights som jag fanns i badrummet (det finns fördelar med att vara guldmedlem). De skapade en inbjudande miljö och även om detta låter lite konstigt så var varje besök.. en upplevelse minst sagt. Nu gäller det bara för mig att ta reda på vilken leverantör lamporna kom ifrån för dessa spotlights måste jag bara ha i mitt hem. Fler hotell borde ta efter när det gäller själva belysningen och personligen tycker jag att många hotell även utanför Sverige underskattar lampans betydelse och inverkan på miljön.

Vid entrén har man satt upp moderna strålkastare eller led gårdsbelysning som de flesta kallar det vilket gav en känsla av lyx, nästan som att man precis öppnat hotellet innan jag kom dit. Gårdslamporna var av märket Valtavalo och jag som är halvfinne tyckte förstås att detta var extra roligt. Jag som kämpat för miljön under många år tycker det är otroligt bra iniativ att investera i led, även fast det troligtvis ligger ekonomiska anledningar bakom beslutet i första hand.

Om ni har vägarna förbi Malmö så tycker jag ni ska ta chansen och besöka Raddison Blue, ni kommer inte att bli besvikna.